LVMH MC redovisade en försäljning för första kvartalet på 20,31 miljarder euro, en minskning med 3% i jämförbara enheter och under konsensusförväntningarna på 21,08 miljarder euro.
LVMH-aktien sjönk med 7,2% till 491,75 euro på tisdagens tidiga handel i Paril, på en marknad som överlag sjönk med 0,1%, vilket tyngde andra Paris-noterade lyxvaruaktier.
Morningstarbetyg för LVMH
- Uppskattning av verkligt värde: 650 euro
- Pris/rättvist värde: 0,82
- Morningstar Rating: ★★★★
- Ekonomisk vallgrav: bred
Vad vi tyckte om LVMH:s kvartalsrapport
Vi behåller vårt uppskattade verkliga värde på 650 euro per aktie för LVMH, som har gott om manöverutrymme efter att bolaget rapporterat svagare försäljning under det första kvartalet 2025.
Den organiska försäljningen minskade med 3%, jämfört med en tillväxt på 1% under fjärde kvartalet, med specifik svaghet inom divisionerna Wines & Spirits (-9%) och Fashion & Leather (-5%).
Eftersom dessa är de mest lönsamma divisionerna i koncernen förväntar vi oss att marginalerna kommer att pressas. Intressant nog påpekade LVMH att de amerikanska konsumenternas efterfrågan på mode- och lädervarumärken inte hade försämrats (i motsats till vad man såg på Sephora och inom parfym- och kosmetikasektorn på den marknaden). Avmattningen berodde dock på en minskning av de kinesiska inköpen i Japan, med en hög jämförelsebas.
Vi anser att det fortfarande är för tidigt att bedöma hur den senaste tidens turbulens på marknaden kommer att påverka lyxkonsumtionen, särskilt i USA. Men 2025 kommer sannolikt att bli ännu ett utmanande år för lyxbranschen med tanke på geopolitiken och dess inverkan på marknaderna och potentiellt på konsumenternas inställning och den ekonomiska miljön.
Under de senaste 30 åren har dock nedgångarna i lyxvarusektorn varit kortvariga (ett till två år) och sektorn har uppvisat en solid tillväxt som varit högre än BNP.
Den mest betydande långsiktiga risken är en ihållande lägre ekonomisk tillväxt till följd av avglobaliseringen, vilket vi för närvarande inte anser vara särskilt troligt.
Enligt vår uppfattning är LVMH ett bolag med stora möjligheter och några av de största och starkaste varumärkena i sektorn och bör klara krisen bättre än de flesta.
Vi anser att aktien är undervärderad, vilket innebär en attraktiv möjlighet för långsiktiga investerare.
LVMH är fortfarande väl positionerat för att investera genom cykeln och bör ha prissättningskraft. Riktade prissättningsåtgärder övervägs för att mildra effekterna av tullarna, men detta skiljer sig från varumärke till varumärke, där mer ambitiösa varumärken har mindre prissättningskraft. Man överväger också att öka andelen produktion i USA, men detta kommer att ta längre tid.
Författaren eller författarna äger inga aktier i de värdepapper som nämns i denna artikel. Läs mer om Morningstars redaktionella policy.