Kina: Investerare föga imponerade av bostadsåtgärder, men vägen till återhämtning intakt

Vi förväntar oss att låneutbetalningarna kommer att öka och att krisdrabbade byggherrar får mer pengar, vilket vi tror kommer att stärka bostadsköparnas förtroende

Jeff Zhang, CFA 2024-10-22 | 15:41
Facebook Twitter LinkedIn

China UK Main

Vi räknar med att låneutbetalningarna kommer att öka och att krisdrabbade byggherrar får mer pengar, vilket vi tror kommer att stärka bostadsköparnas förtroende. Marknaden kan dock komma att bli besviken över bristen på nya stegvisa stimulansåtgärder, med undantag för att lokala myndigheter upprepade sin rätt att lätta på köpbegränsningarna.

Trots kursnedgångar på 5-17% i fastighetsbolagen efter konferensen är vår långsiktiga tes oförändrad. Vi räknar med att försäljningspriserna för nya hem når sin botten runt mitten av 2025, med en mild uppgång därefter. Detta stöds av lättnader i lånekostnaderna, absorption av överskottslager och ytterligare skattemässigt stöd för fastighetsköp.

Medan aktiekurserna i den kinesiska fastighetssektorn fortsätter att vara skakiga ser vi köpmöjligheter i ledande statligt ägda fastighetsutvecklare, såsom China Overseas Land & Investment CAOVF och China Resources Land CRBJF. Båda bolagen är sannolikt de som gynnas mest av den ökade bostadsförsäljningen under nationaldagen i oktober, och de förblir våra främsta val inom sektorn med tanke på deras robusta finansiella hälsa och attraktiva värdering.

Myndigheterna lovade att införa kontantstöd till minst en miljon lägenheter för ombyggnad av stadsbyar och kåkstäder. De delade också med sig av initiativ för att tillåta lokala myndigheter att köpa tom mark från byggherrar genom särskilda obligationsemissioner eller centralbankens återlån. Samtidigt uppmuntrade ministerierna finansinstitut att köpa obligationer utgivna av fastighetsutvecklare och försäkringsbolag att investera i fastighetsutvecklares aktier. Vi tror att dessa åtgärder kommer att ge förnyat stöd till husbyggarnas kreditkvalitet.

Författaren eller författarna äger inte aktier i några värdepapper som nämns i denna artikel. Ta reda på mer om Morningstars redaktionella policy.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
China Overseas Land & Investment Ltd2,04 USD27,50
China Resources Land Ltd3,43 USD-6,61

About Author

Jeff Zhang, CFA  är aktieanalytiker hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar