Inför rapporten: är Netflix aktie köpvärd?

När vi tittar på abonnenttillväxt, intäkter och vinster, här är vad vi tycker om Netflix aktie

Matthew Dolgin 2024-10-15 | 10:43
Facebook Twitter LinkedIn

Netflix

Netflix NFLX kommer att släppa sin resultatrapport för tredje kvartalet den 17 oktober. Här är Morningstars syn på vad du ska titta efter i Netflix rapport.

Morningstarbetyg för Netflix

Fair Value Estimate: $500.00
• Morningstar Rating: 2 stars
• Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
• Morningstar Uncertainty Rating: High

Datum för offentliggörande av rapporten

Torsdagen den 17 oktober 2024, före börsöppning.

Vad man hålla utkik efter i Netflix kvartalsrapport

  • Vi har väntat på en avmattning i abonnenttillväxten när företaget kommer längre från sitt betalda delningsabonnemangsalternativ och början på sina åtgärder mot lösenordsdelning.
  •  Vi förväntar oss att omsättningstillväxten kommer att vara stor, men vi vill höra om reklam bidrar meningsfullt ännu, och om företaget har en uppdatering av den annonsstödda abonnentbasen. Vi tror att detta är den mest sannolika källan till framtida intäktstillväxt.
  •  Vi förväntar oss att marginaler och vinst återigen kommer att vara bra, men vi kommer att leta efter ledtrådar om huruvida marginalerna kan expandera ytterligare och vad utsikterna är för fritt kassaflöde nu när innehållsutgifterna är tillbaka i full fart och företaget har börjat licensiera mer live-sport och sportanknutna evenemang.

 

Uppskattat verkligt värde för Netflix

Med sitt 2-stjärniga betyg anser vi att Netflix aktie är övervärderad jämfört med vår långsiktiga uppskattning av verkligt värde på 500 USD, vilket innebär en multipel på 25 gånger vår prognos för vinst per aktie 2024. Vi räknar med en hög ensiffrig genomsnittlig årlig omsättningstillväxt under vår femårsprognos, och vi tror att det finns utrymme för marginalexpansion när de internationella marknaderna mognar och drar nytta av större skala.

Vi förväntar oss att abonnenttillväxten främst kommer från de internationella marknaderna på lång sikt. Efter ett hopp i hushållspenetrationen som började 2023, vilket vi tillskriver företagets åtgärder mot lösenordsdelning och dess annonsstödda prenumerationsalternativ, förväntar vi oss att tillväxten av nya medlemmar i USA och Kanada (UCAN) kommer att sakta ner betydligt 2025. Under vår prognos räknar vi med en medlemstillväxt i UCAN på cirka 2% per år, vilket endast marginellt överstiger den takt vi förväntar oss för hushållsbildning. Vi räknar med att UCAN:s genomsnittliga intäkter per medlem kommer att öka med en medelhög ensiffrig takt varje år. Vi förväntar oss att företaget fortsätter att höja priserna minst vartannat år, men vi förväntar oss också en väsentlig ökning från reklamintäkter. Netflix började sälja abonnemang med annonsstöd 2022, men har ännu inte nått sin försäljningspotential för annonser inom den tjänsten, vilket lämnar utrymme för uppgång.

Penetrationsgraden i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), Latinamerika och Asien och Stillahavsområdet (APAC) är betydligt lägre än i USA, så vi förväntar oss mycket mer utrymme för abonnenttillväxt. I takt med att Netflix fortsätter att skapa mer landsspecifikt innehåll och hitta rätt prissättningsstrategi tror vi att penetrationen kan öka, även om vi inte förväntar oss att de flesta länder kommer att komma i närheten av de penetrationsnivåer som vi sett i UCAN. Vi tror att abonnenttillväxten i APAC kan växa med en låg tvåsiffrig takt under hela vår prognos, drivet av tillväxten i Indien, medan vi räknar med att abonnentbaserna i Latinamerika och EMEA växer i mitten av ensiffriga tal årligen.

Netflix ekonomiska vallgreav

Vi tilldelar Netflix en smal vallgrav baserad på immateriella tillgångar och en nätverkseffekt. Två fördelar skiljer företaget från sina kamrater. För det första har det inga äldre tillgångar som förlorar värde när samhället övergår till nya sätt att konsumera underhållning hemma, vilket gör att det kan lägga full kraft bakom sitt huvudsakliga streamingerbjudande.

För det andra var Netflix banbrytande inom sin bransch, vilket gav ett stort försprång när det gällde att samla abonnenter och komma förbi den enorma initiala kassaförbränning som krävs för att bygga en framgångsrik streamingtjänst. Denna abonnentbas var avgörande för att skapa en positiv spiral som vi tvivlar på kan brytas av mer än ett litet antal konkurrenter.

I slutändan handlar en framgångsrik streamingtjänst om att erbjuda kunderna ett kontinuerligt utbud av tilltalande innehåll till ett pris som konsumenterna anser vara rimligt. Branschen är inte nödvändigtvis ett nollsummespel, eftersom kunderna alltid kan lägga till ytterligare abonnemang. Men konsumenternas budgetar är begränsade, så i praktiken förväntar vi oss att endast en handfull streamingtjänster kommer att ha stora kundbaser, vilket vi tror kommer att vara nödvändigt för att fortsätta finansiera innehållsinvesteringar.

Artikeln sammanställdes av Renee Kaplan.

Håll koll på en globala marknaden

Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev här!

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Netflix Inc705,98 USD-0,98Rating

About Author

Matthew Dolgin  är aktieanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar