Ny vd för Gucci, Kering-aktien fortsatt undervärderad

Efter tillkännagivandet av Stefano Cantinos utnämning till Guccis vd behåller vi vårt estimat för verkligt värde oförändrat på 448 EUR

Jelena Sokolova 2024-10-10 | 13:59
Facebook Twitter LinkedIn

Gucci

Morningstarbetyg för Kering

  • Fair Value Estimate: €448.00
  • Morningstar Rating: ★★★★★
  • Price/Fair Value: 0.53
  • Morningstar Uncertainty Rating: Medel
  • Economic Moat: Medel

 

Kering har meddelat att Stefano Cantino utsetts till Guccis VD.

Kering fortsatt undervärderad efter nya Gucci-vd:n Cantino

Vi behåller vårt estimat för verkligt värde på 448 euro för Kering efter utnämningen av Guccis nya vd Stefano Cantino. Aktien har 5 Morningstar-stjärnor, vilket indikerar en undervärdering på 80% i förhållande till vårt estimat för verkligt värde. Inom Gucci (Kerings största varumärke som står för nästan 70% av vinsten) kommer Jean-François Palus, som utsågs till vd i juli 2023, att ersättas av Cantino, vice vd för marknadsföring och kommunikation sedan maj 2024.

Cantino kommer att rapportera till Francesca Belletini, Kerings vice vd med ansvar för varumärkesutveckling. Vi har tidigare uttryckt oro över bristen på tydlighet i beslutsfattande och ansvarsutkrävande i Guccis ledning och ser denna renodling av ledningsmakten som positiv. Vi har också tidigare hävdat att för ett varumärke av Guccis storlek, som till 70% är beroende av försäljningen av produkter som lanseras under innevarande säsong, kan framgångsrik marknadsföring vara lika viktig, om inte viktigare, än en stark kreativ vision.

I det avseendet passar Cantinos profil in, eftersom han har ansvarat för kommunikationen och varumärkesbyggandet för Louis Vuitton, LVMH:s största varumärke, med en verkligt imponerande varumärkesstrategi och genomförande under de senaste fem åren, och eftersom han har arbetat 20 år för Prada i marknads- och försäljningsroller. Oavsett förändringar i ledningen är Guccis situation inte lätt med tanke på den svåra branschmiljön, men vi tror att tålamod med aktien kommer att löna sig för investerarna på lång sikt.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Kering SA223,80 EUR-2,86Rating

About Author

Jelena Sokolova  är aktieanalytiker för Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar