Tillväxtmarknader: Kommer Indien att gå om Kina i BNP-racet?

En händelse förra månaden visar hur mäktigt Indien har blivit på världsscenen. Under tiden, i USA...

Ollie Smith 2024-09-17 | 10:37
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Ollie Smith: Du kommer att få höra mycket om tillväxtmarknader den här veckan, men har du hört det här?

Indien är redan världens folkrikaste land och gick om Kina förra året. Men landet närmar sig snabbt den punkt där dess ekonomi också är större än Kinas.

Med en sådan tillväxt kan ni kanske förstå varför västmakterna vill fånga dess uppmärksamhet - och varför landets premiärminister verkar ha modet att mysa med både Kiev och Moskva när de båda befinner sig i krig - med varandra.

Jag tror - och detta är en personlig åsikt - att detta är en av de händelser som världen bagatelliserar men som faktiskt är av verklig betydelse. Det visar att landets förhandlingsstyrka är större. Det visar dessutom att Narendra Modi nu spelar politik med de stora pojkarna.

Sluta dock med politiken. Det finns gott om skäl till varför Indien - och tillväxtmarknader i allmänhet - kan börja krypa in i ditt medvetande under de kommande veckorna och månaderna.

USA har haft en dubbel teknisk nedgång i år, och även om det är en enorm möjlighet för investerare att köpa dippen är det också en påminnelse om att alla goda saker så småningom kommer till ett slut. Och i det läget är det investerare med väldiversifierade, globala portföljer som kommer att känna sig säkrast.

För innehåll om tillväxtmarknader hela veckan, följ Morningstar.co.uk och våra europeiska systersajter.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Ollie Smith  is editor of Morningstar UK

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar