Vattenfall pausar havsbaserat vindkraftsprojekt

Statliga energibolaget Vattenfall har beslutat att tills vidare pausa utvecklingen av det havsbaserade vindkraftsprojektet Svenska Kriegers Flak, eftersom investeringsförutsättningar saknas. 

Finwire 2024-09-02 | 16:27
Facebook Twitter LinkedIn

vindkraftverk

Det framgår av ett pressmeddelande.

Svenska Kriegers Flak, är beläget 3 mil söder om Trelleborg. Vindkraftsparken beräknas kunna producera 2,7 TWh fossilfri el om året.

Vattenfall anser att det för närvarande saknas investeringsförutsättningar för Svenska Kriegers Flak. Bolaget har därför beslutat att pausa den fortsatta utvecklingen av projektet. Vindkraftsparken var planerad att tas i drift under 2028, vilket i och med detta beslut inte längre är möjligt.

Skulle investeringsförutsättningarna förändras, och Vattenfalls tillstånd att bygga vindkraftsparken fortfarande gäller, kan arbetet komma att återupptas. Vattenfall har tidigare kommunicerat att en av grundförutsättningarna för att investera i projektet är en rimlig anslutningspunkt till ett utbyggt stamnät till havs.
Henrik Öhlin

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar