Varför vi tycker att Amazon-aktier är köpvärda nu

Aktierna i e-handels- och cloud computing-jätten är nere, men vi ser att den långsiktiga positiva historien är intakt. Dags att köpa dippen?

Dan Romanoff 2024-08-30 | 10:32
Facebook Twitter LinkedIn

Amazon UK Main

Amazon (AMZN)-aktien har minskat med mer än 7% sedan rapporten den 1 augusti. Medan aktien fortfarande är upp 12,4% 2024, har aktierna sjunkit nästan 12% under tredje kvartalet. I och med nedgången handlas aktien i undervärderat territorium, baserat på Morningstars uppskattning av verkligt värde

Amazon rapporterade ett stabilt kvartal, med intäkter över mittpunkten av guidningen men under konsensus och lönsamhet långt före utsikterna. Vägledningen för tredje kvartalet var dock svag på både topp- och bottenlinjen jämfört med konsensus. Aktierna sjönk från 184 USD till 168 USD dagen efter resultatet, och med aktien 15% under vår uppskattning av verkligt värde och med sin breda vallgrav ser vi det som attraktivt.

Amazon är fortfarande den tydliga ledaren inom e-handel, och ansträngningarna för att förbättra verksamheten har gett utdelning. Företaget är också ledande inom publika molntjänster och väl positionerat för allt som har med AI att göra - och detta är alla sekulära trender.

Vi var inte riktigt lika aggressiva på kort sikt som marknaden, så resultat och vägledning var lite mer i linje med vårt tänkande. Vår uppskattning av verkligt värde ökade med 2 USD till 195 USD baserat till stor del på tidsvärdet på pengar inom vår modell. Vi tror inte att den långsiktiga berättelsen har förändrats, och vi ser kvartalsrapporten mer som brus.

E-handeln drev svagheten i kvartalet, vilket verkar uppenbart med tanke på det inflationstryck som konsumenterna utsätts för. AWS var starkt och fortsätter att accelerera, med nya arbetsbelastningar som flyttar till molnet och generativ AI som driver relativ styrka. Annonsering är fortfarande en annan ljuspunkt och överträffar annonseringstillväxten på Meta Platforms (META) och Alphabet (GOOGL).

Följande är höjdpunkterna i Dan Romanoffs nuvarande utsikter för Amazon och dess aktie. Hela rapporten och mer av hans täckning av Amazon finns tillgängliga här.

Morningstarbetyg för Amazon

• Fair Value Estimate: $195.00
• Morningstar Rating: ★★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Wide
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Uppskattning av verkligt värde för Amazon

Med sitt 4-stjärniga betyg anser vi att Amazons aktie är undervärderad jämfört med vår långsiktiga uppskattning av verkligt värde på 195 USD per aktie, vilket innebär ett 2024-företagsvärde till försäljningsmultipel på 3 gånger och en avkastning på 2% fritt kassaflöde. Vi tror att multiplar är lite mindre meningsfulla för Amazon, med tanke på de pågående tunga investeringarna och den snabba skalningen som pressar det ekonomiska resultatet. Vi förväntar oss dock att företaget kommer att öka sitt fria kassaflöde avsevärt när det mognar.

På lång sikt förväntar vi oss att e-handeln kommer att fortsätta att ta andelar från fysiska detaljhandlare. Vi förväntar oss vidare att Amazon kommer att vinna andelar online. Vi tror att covid-19 på medellång sikt kommer att öka efterfrågan genom att förändra konsumentbeteendet och bättre penetrera vissa detaljhandelskategorier som tidigare inte har fått lika stort genomslag på nätet, såsom livsmedel, apotek och lyxvaror. Vi tror att Prime-prenumerationer och deras medföljande fördelar, tillsammans med urval, pris och bekvämlighet, fortsätter att driva detaljhandeln. Vi ser också International som en möjlighet på längre sikt inom detaljhandeln. Vi räknar med att de totala detaljhandelsrelaterade intäkterna växer med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 8% under de kommande fem åren.

Läs mer om Amazons uppskattning av verkligt värde

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Amazon.com Inc186,49 USD-0,27Rating

About Author

Dan Romanoff  är en aktieanalytiker på teknik-, media- och telekommunikationsteamet för Morningstar i Chicago.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar