Inför rapporten: Är det läge att köpa, sälja eller behålla Nvidia?

Med Nvidias Data Center Business som drivkraft för sin investeringstes, här är vad vi tycker om Nvidia-aktien inför rapporten den 28 augusti

Brian Colello, CPA 2024-08-21 | 14:25
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia UK Main

Liksom under de senaste kvartalen tror vi att Nvidia kommer att rapportera ett resultat som överträffar guidningen samtidigt som vi förväntar oss ännu högre intäkter under oktoberkvartalet. Vi tror fortfarande att företaget är leveransbegränsat och att dess intäkter är något begränsade av produktionstillgängligheten hos viktiga tillverkare och partners.

Den bästa indikatorn för Nvidias AI GPU-tillväxt kommer att vara hyperscaler capex-utgifter, och vi fick goda nyheter i slutet av juli. Microsoft (MSFT) förväntar sig fortfarande att ha ännu högre capex under de kommande 12 månaderna än vad det just rapporterade, och Meta Platforms (META) lyfte mittpunkten för sin capex-vägledning till 38,5 miljarder dollar från 37,5 miljarder dollar. Amazon (AMZN) förväntar sig också att spendera mer på AI nästa år.

Samtidigt har både Alphabet (GOOGL) och Meta medgett att det är mycket mer riskabelt att underinvestera i AI än att överinvestera. Detta kan vara bra för Nvidia på kort sikt, men det ökar risken för att det kommer att bli en krasch i investeringarna vid någon tidpunkt när de säkerställer tillräcklig AI GPU-försörjning.

Advanced Micro Devices (AMD) höjde sin AI GPU-vägledning för 2024, om än på mycket lägre nivåer än vad Nvidia säljer. Ändå tror vi att detta sannolikt är ett gott tecken. Även om kunderna väljer AMD på grund av tillgängligheten betyder det att efterfrågan på Nvidias GPU:er fortfarande måste vara stark.

AI-intäkterna hamnar allt mer i fokus, eftersom investerare med rätta ifrågasätter om företagen kommer att generera tillräckligt för att motivera befintliga AI-utgifter. Vi tror att dessa frågor missar en del av AI-investeringarna - nämligen FoU av startups, företag och ”moonshot”-projekt (robotik, genetik, autonom körning), där vi förväntar oss en hel del investeringar, även om inga explicita AI-intäkter är kopplade till dem.

Investerare gör dock rätt i att fundera över hur och när dessa investeringar kommer att löna sig. I bästa fall kommer företag som investerar i AI att se en betydande intäktstillväxt från AI. Vi kan dock se en mängd företag som inte genererar massor av AI-intäkter, men som åtminstone kommer att skydda sina företag från uppstickare, medan företag som inte investerar i AI blir föråldrade. I dessa senare fall är de höga AI-investeringarna och FoU fortfarande rimliga, även om utdelningen är implicit snarare än explicit.

Morningstarbetyg för Nvidia

• Fair Value Estimate: 105.00 USD
• Morningstar Rating
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Väldigt hög

Morningstars uppskattning av verkligt värde för Nvidia

Med sitt 3-stjärniga betyg anser vi att Nvidias aktie är rättvist värderad jämfört med vår långsiktiga uppskattning av verkligt värde på 105 USD per aktie, vilket innebär ett aktievärde på cirka 2,5 biljoner USD. Vår uppskattning av verkligt värde innebär en pris/justerad vinstmultipel för räkenskapsåret 2025 (som slutar i januari 2025, eller i praktiken kalenderåret 2024) på 37 gånger och en pris/justerad vinstmultipel för räkenskapsåret 2026 på 27 gånger.

Vår uppskattning av verkligt värde, och Nvidias aktiekurs, kommer att drivas av dess utsikter inom datacenter och AI GPU:er, på gott och ont. Nvidias DC-verksamhet har redan uppnått exponentiell tillväxt, som stiger från 3 miljarder dollar under räkenskapsåret 2020 till 15 miljarder dollar under räkenskapsåret 2023 och mer än tredubblas därefter till 47,5 miljarder dollar under räkenskapsåret 2024. DC-intäkterna verkar vara utbudsbegränsade, och vi tror att Nvidia kommer att fortsätta att stadigt öka intäkterna under vart och ett av de fyra kvartalen under räkenskapsåret 2025 när mer utbud kommer online. Baserat på Nvidias starka prognosstart för räkenskapsåret 2025 modellerar vi DC-intäkterna med 133% till 111 miljarder dollar under räkenskapsåret 2025. Vi modellerar en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 23% för de tre åren därefter, eftersom vi förväntar oss en stark tillväxt i investeringar i datacenter hos ledande företags- och cloud computing-kunder. Vi anser att det är rimligt att Nvidia kan drabbas av en lagerkorrigering eller en paus i efterfrågan på AI någon gång på medellång sikt därefter. Exklusive denna ettåriga blipp som vi modellerar, förväntar vi oss en genomsnittlig årlig DC-tillväxt på 10% därefter och anser att detta är en rimlig långsiktig tillväxttakt när AI mognar.

Läs mer om Nvidias uppskattade verkliga värde

 

Denna artikel har sammanställts av Leona Murray och publicerades ursprungligen på morningstar.com

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Advanced Micro Devices Inc156,74 USD5,70Rating
Alphabet Inc Class A162,14 USD1,46Rating
Amazon.com Inc169,52 BGN0,00
Microsoft Corp438,69 USD1,83Rating
NVIDIA Corp117,87 USD3,97Rating

About Author

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar