5 guldrankade ETF:er för utdelningsinvesterare

För utdelningsinvesterare är ETF:er med exponering mot bolag med den högsta direktavkastningen ett attraktivt alternativ

Jocelyn Jovene 2024-08-21 | 10:31 Valerio Baselli
Facebook Twitter LinkedIn

etf

Dessa högavkastande aktie-ETF:er är utformade för att erbjuda regelbundna utdelningar med låg volatilitet, oavsett marknadsförhållanden.

Vad utgör en bra strategi med hög utdelning för passiva fonder? Idag lockas inkomstinvesterare alltmer av ETF:er eftersom de är lätta att köpa, transparenta och billiga.

Vid valet av ETF:er bör inkomstinvesterare också leta efter stabila utbetalningar och konstant utdelningstillväxt, snarare än den högsta avkastningen. Detta minskar risken för att hamna i en ”utdelningsfälla”, vilket är när en hög avkastning maskerar problem som hög skuldsättning och låg lönsamhet, och en utdelning så småningom sänks eller skrotas.

Utdelnings-ETF:er försöker undvika detta genom att balansera sin avkastning från löpande inkomster med portföljens långsiktiga kapitaltillväxt. Strategierna kan dock variera från fond till fond, och det är värt att förstå hur ofta portföljen ombalanseras och vilket index ETF:en replikerar.

Nedan listar vi fem utdelnings-ETF:er med ett medaljbetyg på guld. Vi har lyft fram kommentarer från vårt team av analytiker om de passiva strategierna.

• Fidelity US Quality Income ETFFUSD

• iShares MSCI Europe QualityDividend ESG UCITS ETFQDVX

• Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETFVHYL

• Fidelity Europe Quality Income UCITS ETFFEUI

• SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats ESG UCITS ETFUEDV

Passiva ETF:er med Morningstars toppbetyg Gold förväntas leverera alfa som överstiger det lägsta av kategorins median-nettoalfa eller noll på lång sikt.

5 guldrankande ETF:er för utdelningsinvesterare

Fidelity US Quality Income ETF FUSD 

• Morningstar Medalist Rating: Gold 

• Morningstar Category: US Equity Income 

• OngoingCharge: 0.25% 

• 12-Month Yield: 1.91% 

Strategins förnuftiga investeringsfilosofi förtjänar ett högt betyg för processpelaren. Oberoende av betyget visar analysen av strategins portfölj att den har bibehållit en övervikt i kvalitetsexponering och volatilitetsexponering jämfört med konkurrenterna i kategorin. En hög kvalitetsexponering innebär innehav av aktier som är konsekvent lönsamma, växer och har solida balansräkningar. En hög volatilitetsexponering innebär att man har aktier som har en högre standardavvikelse i avkastningen. Strategins ledningsgrupp får betyget Above Average för People Pillar. Strategins moderorganisation ger företaget ett över genomsnittligt betyg för Parent Pillar. (People Pillar- och Parent Pillar-betygen för denna strategi är indirekt tilldelade av en Morningstar-analytiker snarare än algoritmiskt härledda). 

iShares MSCI Europe QualityDividend ESG UCITS ETF QDVX 

• Morningstar Medalist Rating: Gold 

• Morningstar Category: Europe Equity Income 

• OngoingCharge: 0.28% 

• 12-Month Yield: 3.19% 

Strategins förnuftiga investeringsfilosofi förtjänar ett högt processpelarbetyg. Oberoende av betyget visar analysen av strategins portfölj att den har bibehållit en övervikt i likviditetsexponering och en undervikt i momentumexponering jämfört med konkurrenterna i kategorin. Hög likviditetsexponering beror på aktier med hög handelsvolym, vilket ger förvaltarna mer flexibilitet. Den låga momentum-exponeringen beror på att man innehar aktier som för närvarande inte är inne i en vinnande period, utan istället aktier som förvaltarna anser vara undervärderade. Strategins ledningsgrupp får betyget Above Average People Pillar. Strategins moderorganisation ger företaget ett över genomsnittligt betyg för Parent Pillar. People Pillar- och ParentPillar-betygen för denna strategi är indirekt tilldelade av en Morningstar-analytiker snarare än algoritmiskt härledda. 

Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF VHYL 

• Morningstar Medalist Rating: Gold 

• Morningstar Category: Global Equity Income 

• OngoingCharge: 0.29% 

• 12-Month Yield: 3.05% 

Strategins investeringsprocess inger förtroende och har fått betyget High Process Pillar. Oberoende av betyget visar en analys av strategins portfölj att den har bibehållit en betydande undervikt i kvalitetsexponering och en övervikt i avkastningsexponering jämfört med jämförbara kategorier. Låg kvalitetsexponering är hänförlig till aktier med högre finansiell hävstång och lägre lönsamhet. En hög avkastningsexponering beror på innehav av aktier med hög utdelning eller återköpta aktier. Strategins ledningsgrupp får betyget Above Average People Pillar. Strategins moderorganisation ger företaget ett högt betyg för Parent Pillar. Betygen för People Pillar och Parent Pillar för denna strategi tilldelas indirekt av en Morningstar-analytiker snarare än algoritmiskt härledda. 

Fidelity Europe Quality Income UCITS ETF FEUI 

• Morningstar Medalist Rating: Gold 

• Morningstar Category: Europe Equity Income 

• OngoingCharge: 0.30% 

• 12-Month Yield: 3.41%

Strategins förnuftiga investeringsfilosofi förtjänar ett högt betyg för processpelaren. Oberoende av betyget visar en analys av strategins portfölj att den har bibehållit en undervikt i likviditetsexponering och en övervikt i kvalitetsexponering jämfört med konkurrenterna i kategorin. Den låga likviditetsrisken beror på aktier med låg handelsvolym, vilket begränsar förvaltarnas flexibilitet. En hög kvalitetsexponering beror på att aktierna är konsekvent lönsamma, växer och har solida balansräkningar. Strategins ledningsgrupp får betyget Above Average People Pillar. Strategins moderorganisation ger företaget ett Parent Pillar-betyg som ligger över genomsnittet. Betygen för People Pillar och Parent Pillar för denna strategi är indirekt tilldelade av en Morningstar-analytiker snarare än algoritmiskt härledda.  

SPDR® S&P® U.S. Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF UEDV 

• Morningstar Medalist Rating: Gold 

• Morningstar Category: US Equity Income 

• OngoingCharge: 0.35% 

• 12-Month Yield: 2.02% 

Strategins investeringsprocess inger förtroende och får betyget Above Average Process Pillar. Oberoende av betyget visar en analys av strategins portfölj att den har bibehållit en övervikt i likviditetsexponering och en undervikt i kvalitetsexponering jämfört med konkurrenterna i kategorin. En hög likviditetsexponering beror på aktier med hög handelsvolym, vilket ger förvaltarna mer flexibilitet. En låg kvalitetsexponering beror på aktier med högre finansiell hävstång och lägre lönsamhet. Strategins ledningsgrupp får betyget Above Average People Pillar. Strategins moderorganisation ger företaget ett Parent Pillar-betyg som ligger över genomsnittet. People Pillar- och Parent Pillar-betygen för denna strategi är indirekt tilldelade av en Morningstar-analytiker snarare än algoritmiskt härledda.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

NYCKELORD
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

About Author

Jocelyn Jovene

Jocelyn Jovene  is Senior Financial Analyst and Senior Editor for Morningstar France.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar