CrowdStrike försäljning en köpmöjlighet efter avbrott

Säkerhetsaktien har fallit kraftigt i den inledande handeln trots trovärdigt svar på globalt teknikavbrott

Malik Ahmed Khan 2024-07-23 | 11:01
Facebook Twitter LinkedIn

CrowdStrike

Viktiga Morningstar-mått för CrowdStrike-aktien

Fair Value Estimate: $300.00
Morningstar Rating: 3 stjärnor
Economic Moat: Smal
• Morningstar Uncertainty Rating: Hög

Smal-moat CrowdStrike (CRWD) sa att en felaktig uppdatering var orsaken till det massiva teknikavbrottet som drabbade miljontals användare tidigt på morgonen den 19 juli. Kunder som använde CrowdStrikes säkerhetsplattform blev utelåsta från sina Windows-enheter.

Medan detaljerna fortfarande dyker upp, betonade CrowdStrikes första svar att denna incident inte var ett säkerhetsöverträdelse och att den felaktiga uppdateringen har rättats till. Vi finner viss trovärdighet i detta svar, med tanke på att företag med verksamhet som påverkats av CrowdStrikes uppdatering inom några timmar efter avbrottet gradvis har kunnat återuppta sina tjänster.

Uppdatering av CrowdStrike-aktien

Investerare verkar ha blivit skrämda av de senaste högprofilerade säkerhetsincidenterna och sålde CrowdStrikes aktier, med aktien som sjönk mer än 10%. Vi tycker att denna marknadsreaktion är alltför straffande, särskilt med tanke på att uppdateringen inte representerar ett brott mot CrowdStrikes säkerhetsapparat. Även om aktierna fortfarande handlas i 3-stjärnigt territorium efter nedgången före marknaden, tror vi att den nuvarande tillbakadragningen representerar en bra köpmöjlighet för långsiktiga investerare som letar efter högkvalitativ säkerhets- / mjukvaruexponering.

Även om vi inte har en fullständig postmortem på den felaktiga uppdateringen som ledde till morgonens kaos, misstänker vi att CrowdStrikes centrala moln, som driver uppdateringar över hela sin kundbas samtidigt, spelade en nyckelroll. Även om denna funktion gör det möjligt för CrowdStrike att kontinuerligt uppdatera sina kunders säkerhetsapparat, gjorde det också möjligt för en undermålig uppdatering att skjutas till företagets hela kundbas, vilket i huvudsak stoppade verksamheten vid bland annat stora flygplatser och medienätverk.

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
CrowdStrike Holdings Inc Class A310,34 USD1,34Rating

About Author

Malik Ahmed Khan  är aktieanalytiker hos Morningstar Research Services LLC

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar