Vi håller på med uppdateringar av Portföljhanteraren. Den blir tillgänglig igen så snart som möjligt. Tack för ditt tålamod.

Oscar Properties tre dotterbolag har försatts i konkurs av likvidator

Bostadsutvecklaren Oscar Properties likvidator har försatt tre fastighetsägande dotterbolag i konkurs.

Finwire 2024-07-11 | 14:07
Facebook Twitter LinkedIn

oscar properties

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet gäller tre fastighetsägande dotterbolag i likvidation med fastigheterna Danmarks Kumla 14:1 i Uppsala, Älgen 1 i Hedemora samt Hyllinge 1:13 i Åstorp där likvidation inleddes den 27 mars. Fastigheterna hade ett bokfört fastighetsvärde om 230 miljoner kronor vid årsskiftet.

"Den finansiella situationen för dessa dotterbolag har sedan en tid varit pressad och de säkerställda fastighetslånen har varit höga i förhållande till de bud som inkommit under processen", skriver Oscar Properties.

”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester. På ett sätt är det sorgligt det hela, till slut blir bara moderbolaget och vissa dotterbolag utan verksamhet kvar. Å andra sidan kommer det underlätta moderbolagets rekonstruktion, tror jag, emedan man då, som fordringsägare, har att ta ställning till att konvertera till aktier i ett ’rent’ bolag utan fastigheter före årets slut, som man erbjuds äga 99 procent av", säger bolagets vd Richard Bagge.

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

Securities Mentioned in Article

Security NamePriceChange (%)Morningstar Rating
Oscar Properties Holding AB0,24 SEK4,05

About Author

Finwire  Finwire förser Morningstar med kontinuerligt uppdaterad bevakning av nyheter som påverkar börsnoterade företag.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar