Vid årsmötet för Berkshire Hathaway, som ägde rum den 6 maj i Omaha, Nebraska, fanns det en fråga som ingen längre brydde sig om att ställa till Buffett: skulle företaget, som är översvämmat med kontanter, överväga att betala utdelning?
I 58 år har denna fråga, när den ställts, fått samma svar: nej.
Den här gången var det enda ögonblicket som Buffett nämnde U-ordet när han, tillfrågad om Paramount, ett av Berkshires aktieinnehav, sa: "det är aldrig goda nyheter när ett företag drar ner sin utdelning dramatiskt."
Buffett gillar således inte att betala utdelning, men han älskar att ta emot dem.
Denna intressanta artikel i Wall Street Journal uppskattar att Berkshire Hathaway skulle ta emot utdelningar på 5,7 miljarder dollar från sin aktieportfölj värderad till 300 miljarder dollar.
Det mesta av pengarna ska komma från dess innehav i Apple, Bank of America, Coca-Cola, Kraft Heinz, Chevron och American Express. Berkshire Hathaway råkar vara en, om inte den största, aktieägaren i dessa företag.
Denna ström av pengar kommer på toppen av återköp, ibland massiva, som några av dessa företag planerar – Apple godkände nyligen ett program för återköp av aktier för 90 miljarder dollar.
Berkshire själv hoppar på möjligheten att köpa tillbaka sina egna aktier när de är attraktivt värderade. Förra året spenderade de till exempel 8 miljarder dollar i aktieåterköp, efter att ha spenderat 27 miljarder dollar 2021 och 25 miljarder dollar 2020.
Hittills har Berkshire Hathaways aktieägare ingen anledning att klaga.
Under ledning av Buffett och Charlie Munger, hans långvariga partner, har företaget varit mycket kloka på att allokera kapital på rätt sätt.
Genom M&A-transaktioner har Berkshire förstärkt sin stora portfölj av företag, allt från energi till försäkringar, detaljhandel och industrier.
De flesta av de företag som Berkshire kontrollerar växer, visar anständiga vinstmarginaler och avkastning på kapital.
År 2022 visade företaget som helhet en vinstmarginal på nära 12% och genererade ett fritt kassaflöde på 22 miljarder dollar. Dess aktiekurs steg med 3,3% och överträffade S&P 500-indexet med 23 procentenheter.
I slutet av första kvartalet 2023 var Berkshires rörelsevinst 8 miljarder dollar utöver intäkter på 85,4 miljarder dollar. Dess fria kassaflöde var nära 5 miljarder dollar.
Dess aktiekurs har bara stigit med 4%, vilket underpresterar marknaden med 4 procentenheter.
Buffetts kärlek till att få utdelning och hans ovilja att betala dem är något motsägelsefulla. Men aktieägare i Berkshire har liten anledning att klaga.