Vi håller på med uppdateringar av Portföljhanteraren. Den blir tillgänglig igen så snart som möjligt. Tack för ditt tålamod.

Genmäle från Cicero

Cicero Fonder har skickat in ett "Genmäle" på gårdagens artikel "Cicero fick bara 5,9 miljoner":

Jonas Lindmark 2001-03-23 | 0:00
Facebook Twitter LinkedIn


Fondspararna tjänar på Cicero Fonders nya modell

Cicero Fonder sänker den fasta avgiften (förutsatt att Finansinspektionen godkänner förändringen) från 1,2% till 0,3%. Därtill utgår en resultatbaserad avgift på 20% om avkastningen överstiger fondindex (SIXPRX). Den resultatbaserade avgiften utgår endast om avkastningen är positiv.

Cicero Fonder anser att fondbolag enbart skall tjäna pengar om kunderna gör detsamma. Det innebär att om fonden utvecklas som index så tar vi ut samma avgift som traditionella indexfonder. Om avkastningen är negativ så betalar kunden endast den låga fasta avgiften även om Cicero Sverige utvecklas

bättre än index. Aktieförvaltningen syftar till att skapa mervärden för kunden.

Förändringen är i linje med Cicero Fonders affärsidé och samtliga fonder får därmed samma avgiftsstruktur. Vi har även förankrat denna modell hos nuvarande och blivande kunder som stödjer modellen till fullo.

Fondmarknaden är nu mycket tuff, vilket sannolikt inte har undgått någon, och det sker snarare ett utflöde än ett inflöde till aktiefonder för närvarande. Förutom att vi är först med att genomföra denna mer ”rättvisa” avgiftsmodell gör vi givetvis detta för att locka fler kunder.

Vi ser en styrka i att vara ett litet fondbolag. Vi är därmed flexibla. Samtliga stora fondbolag genomför nu en översyn av deras avgiftsstruktur och mycket talar för att de kommer att införa samma modell som Cicero Fonder.

Cicero Fonders affärsidé är att erbjuda en personlig, oberoende, resultatorienterad förvaltning där kundens intresse och förtroende är i fokus.

Bengt Holmström
VD Cicero Fonder

NYCKELORD
Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar