Vi håller på med uppdateringar av Portföljhanteraren. Den blir tillgänglig igen så snart som möjligt. Tack för ditt tålamod.

Cerberus / Izave läggs ned

Jonas Lindmark 2017-10-19 | 10:09
Facebook Twitter LinkedIn

Värdepappersbolaget Izave, som fram till i mars hette Cerberus, kommer att läggas ned av danska börsnoterade Newcap, som även äger Hjerta och Monyx. Flera försäkringsbolag har sagt upp sina avtal med Izave efter kritik i media av höga avgifter och dålig avkastning i Izaves fonder, skriver Pensionsnyheterna.

De två fonderna Mimer Sverige och Gaia Global har varit valbara inom PPM sedan januari 2016 men har tillsammans bara drygt 2000 väljare som per 30 september investerat knappt 300 miljoner kronor. Övriga kunder har ungefär 250 miljoner investerade i fonderna, som officiellt sköts av Swedbank i Luxemburg men i praktiken har förvaltats och sålts av Izave. Nu skriver Newcap i ett pressmeddelande att kunderna kommer att flyttas till ett annat dotterbolag som heter Factor Insuranc

e Broker, men Sveriges Konsumenter varnar för att låta pengarna stanna:

"Jag tycker att det ringer varningsklockor på grund av det vi har sett i tidigare fall med skandaler där man byter namn och flyttar runt spararnas pengar på ett sätt som skapar misstankar" säger Jakob König, finansexpert på konsumentorganisationen Sveriges Konsumenter.

Läs mer: SvT Nyheter

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar