Vi håller på med uppdateringar av Portföljhanteraren. Den blir tillgänglig igen så snart som möjligt. Tack för ditt tålamod.

Att betala skatt på extrajobbet kan vara en riktig vinstlott

Jonas Lindmark 2014-06-03 | 10:11
Facebook Twitter LinkedIn

Studenter och andra med låg inkomst tjänar på att komma över gränsen för att betala skatt, som i år är 18.800 kronor. Om inkomsten 2014 är under gränsen kommer du inte att behöva betala någon skatt, men du får inte heller några pengar avsatta till din pension.
Tjänar du däremot 20.000 kronor under året kommer du visserligen att få betala cirka 1.400 kronor i skatt, men det görs samtidigt en avsättning till din allmänna pension (inkomstpension och fondsparande via PPM) på nästan 3.500 kronor.

Skillnaden mellan det man betalar i skatt och det man erhåller i form av pensionsavsättning är som störst vid en årsinkomst på cirka 60.000 kronor. Men ända upp till inkomster på drygt 170.000 kronor per år är pensionsavsättningen större än beloppet som du betalar i skatt.

Läs mer: <

a href="//fondkollen.se/fondbloggen/inlagg/att-betala-skatt-pa-extrajobbet-kan-vara-en-riktig-vinstlott"> Fondkollen

Facebook Twitter LinkedIn

About Author

Jonas Lindmark

Jonas Lindmark  var från 2000 till 2013 analyschef och ansvarig utgivare på Morningstar i Sverige. Därefter webbredaktör och från 2020 informationschef. Tidigare var han under nio år ansvarig för fondbevakningen i tidningen Affärsvärlden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alla rättigheter förbehållna.

Användarvillkor        Privacy Policy        Cookie Settings        Upplysningar